Waarom een Groen schoolplein

Het schoolplein levend maken met groen

De meeste schoolpleinen zijn betegeld, vaak een zandpak bij de peuters en een klimrek op het grote plein. Met zoveel ruimte kunnen kinderen lekker hollen en vaak word er gevoetbald door een klein groepje kinderen. Voor de overblijf juf of meester vaak een hele uitdaging om alle kinderen een gezellige pauze te bezorgen. Met een groen schoolplein geef je veel meer kinderen de kans om te ontdekken. Kinderen spelen graag buiten als er iets te beleven valt.

Ook op een schoolplein is een speeltuin te realiseren. Het mooiste is als dit kan in een natuurlijke setting met boomstammen, zwerfkeien als stapstenen en ondiepe watergangen. We werken met natuurlijke materialen en splintervrij Robinia hout. Daarmee maken we een balanceerbalk of stappaaltjes. En als gekozen wordt voor sterkere beplanting, kunnen uw kinderen ook daar hun speelplek vinden, denk bijvoorbeeld aan verstoppertje, tikkertje of gewoon lekker hangen in de schaduw.

tuinaanleg groen schoolplein satter
net aangelgd, volgend jaar is hij groen

Groene schoolplein ideeen

Uitdaging voor elk kind

We kijken bij het ontwerpen altijd naar de verschillende type kinderen, willen ze lekker klimmen en klauteren, voetballen of lekker rustig in een hoekje kunnen chillen. Een groen schoolplein is afgestemd op de verschillende leeftijden en de ontwikkeling en spelbehoeftes van alle kinderen op school.   Voor elk kind is er op een groen schoolplein ruimte om te doen wat hij of zij wil. Ieder kind kan zo zichzelf zijn en al spelenderwijs zijn of haar talent ontwikkelen.

Stapkeien Satter groen schoolplein

De voordelen van een groen schoolplein

  • Beter concentratie vermogen
  • Verbeterde motoriek, meer uitdaging in beweging
  • Minder ruzie op het schoolplein
  • Kinderen maker sneller vriendjes
  • Ee groen schoolplein bied verkoeling in de zomer
  • Betere afvoer doer een groen schoolplein
  • De buurt ervaart minder overlast met een groen schoolplein in naschoolse uren

Subsidie aanvragen voor een groen schoolplein

Een groen schoolplein draagt op allerlei manieren bij aan de ontwikkeling van het kind. Maar het vergroenen van een schoolplein vraagt om een investering die scholen niet zomaar hebben klaarliggen. Gelukkig zijn ook stichtingen, gemeentes en provincies zich steeds meer bewust van de positieve effecten van een groen schoolplein.

Voor het vergroenen van het schoolplein komen dan ook steeds meer subsidies beschikbaar. Kijk eens op de website van je gemeente welke subsidies er beschikbaar zijn in uw gemeente.

We helpen graag want ook uw schoolplein kan altijd groener


< Terug naar tuinaanleg

Even sparren?

We helpen u graag want uw tuin kan altijd groener

maak een afspraak

Maak een afspraak

Spar vrijblijvend met ons

U kunt bij ons terecht voor alle mogelijke hovenierswerkzaamheden van advies, aanleg en onderhoud van tuinen tot aan een geheel park. Op afroep, offerte of met abonnementen. Dit doen we voor zowel particulieren als de zakelijke markt.

maak afspraak