Kunstgras? Satter Hoveniersbedrijf helpt graag mee om de wereld een stukje groener te maken met planten, heesters, bomen, en gazon. Als hovenier kiezen wij natuurlijk het liefst voor een levende groen oplossing. In dit geval bedoelen wij een strak gazon van echt gras. Echter, u bent natuurlijk koning en wij luisteren graag naar uw wensen en leveren kunstgras van hoge kwaliteit.

Schrijven wij kunstgras af? Nee, in tegendeel zelfs! Het is een goed alternatief en het brengt vergeleken met traditioneel gazon veel voordelen met zich mee.

Als u graag wilt dat uw kinderen kunnen spelen op een schone zachte grasmat is kunstgras ideaal. Wilt u een onderhoudsvriendelijke grasmat ,dan is dit perfect gras! Als uw bestaande gazon slecht groeit door zon- of watergebrek, is het ook een goed alternatief. Het kunstgras van tegenwoordig is bijna niet meer van echt te onderscheiden. Het geeft een frisse blik en heeft een natuurlijke, verzorgde uitstraling. Wij hebben meerdere soorten gras in ons assortiment waaruit u kunt kiezen.

Aanleg kunstgras

Aanleggen van een goed kunstgrasveld, waar u jaren plezier van heeft, is niet zomaar uitgevoerd. Vergeleken met een traditioneel gazon zijn er relatief meer arbeidskosten en materiaal voor nodig. Voor de fundatie van een kunstveld maken wij, net als bij bestrating, een cunet van vijftien centimeter zand voor een betere waterafvoer. Dit doen wij om opvriezen van de grond te voorkomen en dus een vlakke grasmat te garanderen. Wij omsluiten het cunet met stevige opsluitbanden waar wij het gras op vast lijmen. U begrijpt dat er aardig wat grondwerk aan te pas komt als de huidige bodem vervuild of zwarte grond is.

Kunstgras schadelijk?

Het is u ongetwijfeld niet ontgaan dat de rubberen korrels schadelijk zouden kunnen zijn. Wij passen deze rubberen korrels niet toe in onze matten. Wij kiezen voor instrooizand dat speciaal voor kunstgrasmatten wordt gebruikt. Dit is geen schadelijk product!