Natuurspeeltuin

Kinderen spelen graag buiten als er iets te beleven valt. In elke tuin is een speeltuin te realiseren. Het mooist is als dit kan in een natuurlijke setting. Dan hebben we het niet zozeer over moderne fel gekleurde speelhuisjes, schommels en klimsystemen (die we ook leveren) maar juist over natuurlijke boomstammen, zwerfkeien als stapstenen en ondiepe watergangen.

Materialen

We kunnen werken met natuurlijke materialen zoals hout, boomschors, houtchips en beplanting. Voor speeltoestellen kunnen we gebruik maken van de houtsoort Robinia. Dit is duurzaam, vandalismebestendig en zeer onderhoudsarm. En wat heel prettig is, is dat het splintervrij is! Het past prachtig in het concept voor natuurlijk spelen. Robiniahout bezit een hoge natuurlijke weerstand tegen houtrot, schimmels en insecten waardoor impregnatie overbodig wordt. Denk bijvoorbeeld aan een balanceerbalk, wipkip , een evenwichtsbalk, stappaaltjes en nog veel meer.

Beplanting

En als gekozen wordt voor wat sterkere beplanting, kunnen de kinderen ook daar hun speelplekken vinden, denk bijvoorbeeld aan verstoppertje.

natuurlijke speeltuin, beplanting

Al met al tal van mogelijkheden, Satter Hoveniersbedrijf denkt graag met mee over het aanleggen van een (natuurlijke) speeltuin.