Bemesten

Goede voeding is van levensbelang

Voedingsstoffen zijn van levensbelang voor uw tuin, maar het bemesten wordt vaak vergeten. De bodem van uw tuin heeft het nodig om met regelmaat voorzien te worden van voeding, zodat uw bloemen, planten, struiken en bomen sterk blijven. En als ze sterk zijn, zijn ze minder vatbaar voor ziekten en plagen. Met de juiste bemesting is uw bodem ook opgewassen tegen problemen als groeiachterstand, bladverkleuring, mos- en onkruidproblemen.

Bemesten tijdens het onderhoud

Met onze onderhoudsbeurten brengen we in de bestaande plantvakken bemeste tuinaarde aan, zodat al het groen goed zal groeien. We gebruiken tuinturf voor rododendrons, beukenbladaarde voor beuken en bordermest voor bodemverbetering.

Bodembemesting

Op het gebied van bodem en bemesten hebben wij veel ervaring.

Problemen als groeiachterstanden, bladverkleuring, mos- en onkruidproblemen, kunnen hardnekkig zijn. Maar met de juiste bemesting, kunnen deze problemen opgelost worden. Hiermee behaalden wij al meerdere malen verbluffende resultaten.

Bij het aanleggen van bomen en struiken, vaste planten of een gazon kijken wij altijd of er voldoende voedingsstoffen voor de planten aanwezig zijn. Indien dat niet zo is graven wij de plantvakken uit. In de plantvakken brengen we nieuwe bemeste tuinaarde aan, zodat de nieuwe beplanting goed zal aanslaan en groeien. We passen, met behulp van bemeste potgrond, tuinturf voor de rododendrons, beukenbladaarde voor de beuken en bordermest, bodemverbetering toe om ervoor te zorgen dat alle benodigde voedingsstoffen voor de beplanting aanwezig zijn.

< Terug naar tuinonderhoud

Even sparren?

Vragen over dit onderwerp? We helpen u graag want uw tuin kan altijd groener

maak afspraak

Maak een afspraak

Spar vrijblijvend met ons

U kunt bij ons terecht voor alle mogelijke hovenierswerkzaamheden van advies, aanleg en onderhoud van tuinen tot aan een geheel park. Op afroep, offerte of met abonnementen. Dit doen we voor zowel particulieren als de zakelijke markt.

maak afspraak