Iedereen heeft eten en drinken nodig om in leven te blijven, zo ook een bloem, plant of struik die naast water ook voedingsstoffen nodig heeft. Het voeden van uw planten zorgt niet alleen voor meer groei en bloei, maar versterkt  ook de planten. Zonder goede voeding zijn ze namelijk vatbaarder voor ziekten en plagen.

Tekort aan voedingsstoffen

Bij gebrek aan voedingsstoffen kunnen de bladranden van beplanting geel worden.

U zult dit vast herkennen bij de Buxus. Als deze plant niet genoeg stikstof of mogelijk vocht krijgt, zal de plant gele bladeren krijgen. Wij kunnen deze symptomen bij planten herkennen en in veel gevallen met bemesting oplossen. Als u stikstof met water bij de Buxus toevoegt worden de bladeren weer mooi donkergroen!

Bodembemesting

Op het gebied van bodem en bemesten hebben wij veel ervaring. Problemen als groeiachterstanden, bladverkleuring, mos- en onkruidproblemen, kunnen hardnekkig zijn. Maar met de juiste bemesting, kunnen deze problemen opgelost worden. Hiermee behaalden wij al meerdere malen verbluffende resultaten.

Bij het aanleggen van bomen en struiken, vaste planten of een gazon kijken wij altijd of er voldoende voedingsstoffen voor de planten aanwezig zijn. Indien dat niet zo is graven wij de plantvakken uit. In de plantvakken brengen we nieuwe bemeste tuinaarde aan, zodat de nieuwe beplanting goed zal aanslaan en groeien. We passen, met behulp van bemeste potgrond, tuinturf voor de rododendrons, beukenbladaarde voor de beuken en bordermest, bodemverbetering toe om ervoor te zorgen dat alle benodigde voedingsstoffen voor de beplanting aanwezig zijn.

bemesten

Bodemonderzoek

Voor wij starten met bijvoorbeeld het aanleggen van uw tuin, voeren wij een bodemonderzoek uit. Wij nemen een aantal monsters van de grond bij u in de tuin. Deze sturen wij op naar het gespecialiseerde adviesbureau BLGG ArgoXpertus. Met dit bodemonderzoek kunnen wij de huidige waarden van de diverse voedingsstoffen in uw tuin vaststellen. Met deze informatie zijn wij in staat om de voedingsstoffen in uw tuin op het gewenste niveau te brengen. Maar niet alleen bij aanleg, ook als wij uw tuin onderhouden is het soms noodzakelijk om een onderzoek te doen. Daarna weten we wat de best passende meststoffen voor uw tuin zijn.

bemesten

Voedingsrijke borders

Ook in bestaande en nieuwe plantvakken brengen we bemeste tuinaarde aan, zodat de nieuwe bomen en struiken goed zullen aanslaan en groeien. We passen, met behulp van bemeste potgrond, tuinturf voor de rododendrons, beukenbladaarde voor de beuken en bordermest, bodemverbetering toe om ervoor te zorgen dat alle benodigde voedingsstoffen voor de beplanting aanwezig zijn.

Heeft u vragen over dit onderwerp? Wij helpen u graag!