Vijveronderhoud het hele jaar door

Een vijver om van te genieten

Vijveronderhoud is erg belangrijk om je vijver gezond te houden. Een vijver die goed is aangelegd vergt niet veel onderhoud. Wij kunnen het onderhoud van uw tuin jaarlijks voor u regelen, hieronder ziet u een aantal momenten in het jaar waarop uw vijver aandacht nodig heeft.

Voorjaar – opstarten en vijver schoonmaken

In de maand maart starten wij uw vijver op. De vijver wordt schoongemaakt met behulp van een waterstofzuiger. De technische ruimte controleren we op gebreken. Het filter halen wij leeg en maken we schoon. En elk voorjaar vervangen we de UV lamp.

Beplantingswerkzaamheden

In de loop van de jaren kunnen planten in de vijver te groot worden. Als dit het geval is, scheuren wij de planten voor u en potten die opnieuw op. Ook is dit vaak een mooi moment om eens na te denken over de beplanting in de vijver en deze eventueel aan te passen. Verder kunnen wij planten verwijderen die het niet goed doen of mooie nieuwe planten toevoegen.

Najaarsonderhoud

In het najaar reinigen wij het filter van uw vijver nog een keer voor de winter. Wij zetten de techniek van uw visvijver in de winterstand en de pomp halen we uit het water en zetten die in de winterstalling. Indien nodig laten wij het niveau van het vijverwater zakken naar de winterstand.  Op plaatsen waar veel blad valt, is het verstandig om in de herfst een net te plaatsen over uw vijver, zodat er niet teveel bladeren in komen.

Winteronderhoud - winterstalling

Als er voor een langere periode vorst wordt voorspeld, moet de techniek van uw visvijver worden uitgezet om beschadiging te voorkomen. Wel moet een beluchter in de vijver worden geplaatst en deze moet worden aangesloten op de luchtpomp. Zo wordt ervoor gezorgd dat er voldoende zuurstof in de vijver aanwezig blijft. Een losse vijverpomp zal in de winter uit uw vijver worden gehaald om schade - door bijvoorbeeld vorst - te voorkomen.

Vijver laten onderhouden

Een vijver die goed is aangelegd vergt niet veel onderhoud. Wil je je vijver laten schoonmaken? Satter Hoveniers is een bedrijf met veel ervaring in vijveronderhoud. Wij kunnen het onderhoud van uw vijver voor u regelen: het hele jaar door.

< Terug naar tuinonderhoud

Even sparren?

Vragen over dit onderwerp? We helpen u graag want uw tuin kan altijd groener

maak afspraak

Maak een afspraak

Spar vrijblijvend met ons

U kunt bij ons terecht voor alle mogelijke hovenierswerkzaamheden van advies, aanleg en onderhoud van tuinen tot aan een geheel park. Op afroep, offerte of met abonnementen. Dit doen we voor zowel particulieren als de zakelijke markt.

maak afspraak