Vijver aanleggen in uw tuin

Een vijver om van te genieten

Wilt u een vijver aanleggen in uw tuin? Wat is er nu mooier dan op een zwoele zomeravond te zitten bij uw vijver, te luisteren naar het gespetter van een fonteintje en te genieten van de mooie vissen die langs u heen zwemmen? De vijver is een sfeermaker in de tuin, u kunt ontspannen en even helemaal tot u zelf komen. Wanneer een vijver op de goede manier is aangelegd, kan het de parel van uw tuin worden. Een mooie vijver maken is een project op zich en kunt u beter niet onderschatten. De beste tijd om een vijver aan te leggen is in het voorjaar (maart/april). Na de aanleg heeft de vijver in het groeiseizoen de kans om een biologisch evenwicht te creëren. Misschien al enthousiast geworden over het aanschaffen van een nieuwe vijver?

Satter Hoveniersbedrijf denkt graag met u mee over een geschikte vijver

Hierbij denken wij aan de soort, vorm, hoe groot, filters, planten, welke vissen en mogelijk een mooie vlonder met tuinverlichting. Wilt u vissen in de vijver of mag het een zwemvijver worden? Al die zaken nemen we met u door om de vijver aan te leggen die precies bij uw wensen past.

tuinaanleg vijvers satter vijveraanleg

Natuurlijke vijver aanleggen

lage onderhoudskosten

De planten staan centraal. De bodem kent verschillende dieptes waardoor de waterplanten op de juiste diepte geplant kunnen worden. Geen of enkele vissen zodat de vijver, door middel van een helofytenfilter (riet), helder blijft. De onderhoudskosten zijn laag.

Een goed aangelegde vijver is de parel in uw tuin, een echte sfeermaker.

gemetselde vijver vijveraanleg satter hoveniersbedijf

Gemengde vijver

De gemengde vijver wordt op dezelfde manier aangelegd als een natuurlijke vijver met waterplanten, alleen zullen er meerdere vissen in rondzwemmen. Omdat meerdere vissen te veel afvalstoffen produceren is een helofytenfilter (riet) niet voldoende om de vijver helder te houden. Voor een gemengde vijver zijn technische filtersystemen gewenst om uw vijver schoon en helder te houden.
Vergeleken met de natuurlijke vijver brengt dit hogere onderhoudskosten met zich mee.

Koi vijver

Koikarpers zijn prachtige vissen, ze hebben een speciale aangelegde vijver nodig.
In het gedeelte waar de koikarpers zwemmen, kunt u geen planten plaatsen.
Koikarpers zijn namelijk planteneters en zullen alle planten in de vijver opeten.
Om het water te filteren is er daarom een technisch hoogwaardige installatie nodig.
Deze filterinstallatie is van grote capaciteit en kan eventueel in combinatie met een helofytenfilter (riet). De diepte van de koivijver is minimaal 150 centimeter en u begrijpt dat het een grote bak met water wordt. De aanschaf van een koivijver is duurder, wat ook voor de vissen geldt. De techniek vraagt regelmatig onderhoud en brengt extra kosten met zich mee.

koivijvers vijvers vijveraanleg satter

Zwemvijver

Een zwemvijver geeft u een mooie natuurlijke aanblik vergeleken met een betegeld zwembad. Het filteren van de zwemvijver wordt niet gedaan door chemicaliën (chloor) maar door een filtersysteem dat vergelijkbaar is met een koivijver. De vijver wordt ondersteund door een helofytenfilter (riet) of een technische installatie. De investering van een zwemvijver is vrij hoog en neemt meestal aardig wat ruimte in. De onderhoudskosten van deze vijver zijn relatief laag.

zwemvijver vijveraanleg satterhoveniers


Hogere investering, lagere onderhoudskosten

Een zwemvijver geeft een mooie natuurlijke aanblik. Het filteren van de zwemvijver wordt niet gedaan door chemicaliën, maar door een filtersysteem. De vijver wordt ondersteund door een helofytenfilter (riet) of een technische installatie. De investering is vrij hoog, de onderhoudskosten relatief laag.

< Terug naar tuinaanleg

Even sparren?

We helpen u graag want uw tuin kan altijd groener

maak een afspraak

Maak een afspraak

Spar vrijblijvend met ons

U kunt bij ons terecht voor alle mogelijke hovenierswerkzaamheden van advies, aanleg en onderhoud van tuinen tot aan een geheel park. Op afroep, offerte of met abonnementen. Dit doen we voor zowel particulieren als de zakelijke markt.

maak afspraak