Vlonder in tuin: genieten van het buitenleven

Vlonder aan het water

Een goed ontworpen en aangelegde vlonder voegt een vleugje luxe toe aan je woning. Het kan worden aangepast met hoogwaardige materialen zoals hardhout, composiet of natuursteen, waardoor het een elegante en stijlvolle uitstraling krijgt.
vlonder satter amersfoort watertuin
vlonder satter watertuin

Maatwerk

Graag komen wij bij u langs met voorbeelden van vlonder plankjes om de mogelijkheden te bespreken en van uw tuin een bijzonder plekje te maken. Een houten vlonder geeft sfeer onder een overkapping en in combinatie met bestrating en groen geeft een houten vlonder een mooie toevoeging aan uw tuin. Wij kunnen een verhoogde vlonder, verdiepte vlonder of een vlonder bij het water maken. Een vlonder is altijd maatwerk en daarom is er voor elke tuin een toepassing mogelijk.

vlonder satter

Constructie vlonder

De fundering van de vlonder is een erg belangrijk aandachtspunt tijdens de aanleg. Als het zandbed niet goed aangetrild is, zal de vlonder, die hier bovenop ligt, later verzakken. Na het aantrillen van het zandbed vlakken wij het zandbed af. Hier bovenop leggen wij grote tegels met daarop de (houten)liggers. Om onkruidgroei van onderaf te voorkomen, leggen wij op de (houten)liggers een worteldoek. Daarna werken wij de vlonder af met de planken. Wij monteren de vlonderdelen met RVS vlonderschroeven.
Het is van groot belang dat de onderconstructie op de juiste en professionele manier wordt gemaakt. Om de levensduur te verlengen is het belangrijk dat de houten onderconstructie constant kan ademen. De wind moet onder de vlonder door kunnen waaien, zodat er geen vochtophopingen ontstaan wat voor verrotting zorgt.

Damwanden

Daar waar u water en grond wilt scheiden, kan u een damwand plaatsen. Zo’n damwandsysteem is een grond- en waterkerende constructie die bestaat uit een verticaal in de bodem geplaatste wand. Wij bieden deze damwanden aan in kunststof, hout, staal en beton. Elk materiaal heeft zijn voordelen. Welk materiaal in uw situatie het meest geschikt is, hangt af de functie die de damwand krijgt en de gewenste constructie. Ook de kosten en de uitstraling spelen natuurlijk een rol bij de keuze van het materiaal.

damwand satter vlonder
damwand satter veranda
Erkend installateur
alterwood satter

< Terug naar tuinaanleg

Even sparren?

We helpen u graag want uw tuin kan altijd groener

maak een afspraak

Maak een afspraak

Spar vrijblijvend met ons

U kunt bij ons terecht voor alle mogelijke hovenierswerkzaamheden van advies, aanleg en onderhoud van tuinen tot aan een geheel park. Op afroep, offerte of met abonnementen. Dit doen we voor zowel particulieren als de zakelijke markt.

maak afspraak