Gazon en bodem

Gazon, de groene blikvanger

Een gazon is mooi, praktisch en ideaal voor spelende kinderen. Een groene blikvanger in uw tuin die ervoor zorgt dat uw tuin rust uitstraalt en meer koelte in de zomermaanden biedt dan bestrating.

Zaaien of zoden

U kunt kiezen voor kant en klare graszoden, dan heeft u snel een mooi gazon. Een goedkoper alternatief is om in te zaaien. Dit kan het best in het voor- of najaar. De grondtemperatuur moet hoog genoeg zijn voor het ontkiemen van het zaad. Bij inzaaien heeft u iets meer geduld nodig, het duurt een week of drie voor de eerste grassprieten zichtbaar worden.

Bodem, de basis op orde

Goed bodemleven is belangrijk. Alles start bij de kwaliteit van uw bodem, dat is de basis voor een gezonde en evenwichtige plantengroei. Een bodemleven dat rijk en gevarieerd is, zorgt voor een goed evenwicht. Planten worden minder snel ziek en plantwortels groeien beter. Dit zie je boven de grond terug!

Hoewel je de meeste grondwerkzaamheden niet meer terugziet, is het erg belangrijk. De bodem is de basis van uw tuin! Een goed fundament garandeert de duurzaamheid van uw beplanting en bestrating. Bij het aanleggen van een nieuwe tuin, nemen grondwerkzaamheden vaak een groot deel van het budget in beslag. Dit komt, omdat grondwerk arbeidsintensief en kostbaar is.
gazon satter
hortensia gazon satter

Onderhoudscontract

Het is mogelijk om een onderhoudscontract per seizoen af te sluiten voor uw gazon. Of dat u ons alleen inhuurt om tijdens vakanties te komen maaien. Als u gras wilt zonder onderhoud is kunstgras een optie of u kunt kiezen voor een Automower van Husqvarna. Deze robotmaaier zorgt ervoor dat het gras altijd uitstekend onderhouden is. Ze maaien zelfstandig, omzeilen hindernissen, overwinnen hellingen en laden zich zelf op als dat nodig is. Wij kunnen zo’n Automower voor uw gazon installeren.

automower van Husqvarna


< Terug naar tuinaanleg

Even sparren?

We helpen u graag want uw tuin kan altijd groener

maak een afspraak

Maak een afspraak

Spar vrijblijvend met ons

U kunt bij ons terecht voor alle mogelijke hovenierswerkzaamheden van advies, aanleg en onderhoud van tuinen tot aan een geheel park. Op afroep, offerte of met abonnementen. Dit doen we voor zowel particulieren als de zakelijke markt.

maak afspraak