Buitenverlichting met In Lite: een goed tuinverlichtingsplan

Sfeer in de tuin door buitenverlichting

Tuinverlichting biedt verschillende voordelen die de functionaliteit, veiligheid en esthetiek van je tuin kunnen verbeteren. Met een mooie spot kunt u uw schutting in het donker sfeervol doen oplichten. ’s Avonds lekker genieten van de stille uren in het donker, waar tuinverlichting haar mysterieuze glans geeft. Hier zijn enkele redenen waarom tuinverlichting een waardevolle toevoeging kan zijn:

Veiligheid: Tuinverlichting verhoogt de veiligheid rondom je huis door donkere plekken te verlichten en het risico op struikelen of vallen te verminderen. Goed geplaatste verlichting langs looproutes, trappen, opritten en bij de ingang van je huis maakt het gemakkelijker om 's avonds veilig te navigeren.

Beveiliging: Goed geplaatste buitenverlichting kan een afschrikmiddel zijn voor indringers en inbraakpogingen helpen voorkomen. Verlichting rondom ramen, deuren en andere potentiële toegangspunten maakt je woning minder aantrekkelijk voor ongewenste bezoekers.

Sfeer en Ambiance: Tuinverlichting kan een sfeervolle ambiance creëren in je buitenruimte, waardoor je 's avonds langer van je tuin kunt genieten. Met verschillende soorten verlichting, zoals spotlights, sfeerverlichting en decoratieve lantaarns, kun je de gewenste sfeer en stijl in je tuin creëren.

Accentuering van Kenmerken: Door bepaalde kenmerken van je tuin te accentueren met verlichting, zoals bomen, struiken, beelden of architecturale elementen, kun je de natuurlijke schoonheid van je tuin benadrukken en visuele interesse toevoegen.

Functioneel Gebruik van Buitenruimte: Tuinverlichting maakt het mogelijk om je buitenruimte functioneel te gebruiken, zelfs na zonsondergang. Met goed geplaatste verlichting kun je 's avonds buiten dineren, entertainen of ontspannen in je tuin, terras of patio.

Verlenging van het Seizoen: Door tuinverlichting toe te voegen, kun je het buitenseizoen verlengen en ook in de herfst- en wintermaanden van je tuin blijven genieten. Verlichting maakt het mogelijk om ook tijdens de donkere seizoenen van het jaar van je buitenruimte te genieten.

Waardevermeerdering van het Woning: Goed ontworpen tuinverlichting kan de algehele waarde van je woning verhogen door de aantrekkelijkheid van je buitenruimte te verbeteren. Dit kan vooral belangrijk zijn bij het verkopen van je huis, omdat het potentiële kopers aantrekt en de verkoopprijs kan verhogen.

Kortom, tuinverlichting biedt niet alleen praktische voordelen zoals veiligheid en beveiliging, maar het kan ook de schoonheid en functionaliteit van je buitenruimte verbeteren, waardoor je optimaal van je tuin kunt genieten, dag en nacht.

Energieverbruik en garantie

Wij gebruiken hoofdzakelijk tuinverlichting van In-Lite. De In-lite tuinverlichting bestaat uit LED lampen op een laagspanning van 12 volt. Dit zijn zeer energiezuinige lampen, vergelijk dit maar eens met een traditionele gloeilamp. De ledverlichting verbruikt wel 85% minder energie! Daarnaast is ledverlichting erg duurzaam, omdat het wel 10 keer langer mee gaat dan een halogeen lamp.

Omdat wij zo zeker zijn van het product, zit er maar liefst vijf jaar garantie op de In-Lite lampen!

in-lite

< Terug naar tuinontwerp

Even sparren?

We helpen u graag want uw tuin kan altijd groener.

maak afspraak

Maak een afspraak

Spar vrijblijvend met ons

U kunt bij ons terecht voor alle mogelijke hovenierswerkzaamheden van advies, aanleg en onderhoud van tuinen tot aan een geheel park. Op afroep, offerte of met abonnementen. Dit doen we voor zowel particulieren als de zakelijke markt.

maak afspraak