Welke stijl tuin past bij u?

Welke tuinstijl kies ik?

Dat heeft meer te maken met gevoel. Wat vindt u mooi, waar wordt u helemaal blij van? Wij kijken graag met u mee wat past bij uw wensen en de ligging van uw tuin. Wilt u onderhoudsvriendelijk of liever rust? Een strakke tuin of juist uitbundig? Op basis van onze jarenlange ervaring, hebben we een aantal tuinstijlen ontwikkeld.

Grassentuin

Onderhoudsvriendelijk

Een grassentuin heeft een rustige natuurlijke uitstraling, die mooi te combineren is met lila bloeiende beplanting. Grassen kunnen goed gebruikt worden om gelaagdheid in de tuin te maken. Is de tuin aangelegd met grassen en eenmaal goed dichtgegroeid, dan is het genieten van een onderhoudsvriendelijk tuin.

tuinontwerp welkestijlpastbiju grassentuin satter
tuinontwerp welkestijlpastbiju grassentuin satter

Prairietuin

Onderhoudsarm

Een prairietuin bestaat uit kleurrijke vaste planten in combinatie met grassen. De stijl is geen wildernis, maar een goede combinatie van kleurrijke vaste planten en grassen die samen voor evenwicht zorgen. Een prairietuin heeft veel soorten beplanting, daardoor is de tuin in alle seizoenen mooi. Bovendien trekt het vlinders, bijen en andere insecten aan. Een prairietuin leg je één keer aan en daarna laat je de tuin met rust.

Cottagetuin

Kleurrijk

In een cottagetuin mag het allemaal net ietsjes uitbundiger. Het is een kleurrijke tuin met romantische accenten. De tuin is niet strak en netjes, maar eerder wat verwilderd.

Mediterrane tuin

Warme sfeer

Graag een zomerse, warme sfeer in uw tuin? Ook in Nederland is dat zeker mogelijk. Er zijn nog genoeg mediterrane planten die met onze temperaturen het goed doen. Denk hierbij aan de olijfwilg, Yucca’s, druiven, cipressen en de geurende bloemen van de lavendel en de jasmijn. Om uw tuin helemaal af te maken, kunt u gekleurde of terracotta potten plaatsen en hier kruiden in planten, zoals de rozemarijn, basilicum en tijm.

Witte siertuin

Rustige sfeer

Aangezien wit geen kleur is, zorgt een witte bloementuin voor een rustige uitstraling. Een tuin met veel witte bloemen wordt ook wel een schemertuin genoemd. Het voordeel van witte bloeiers is dat ze veel sterker geuren dan andere planten.

Minimalistische tuin

Strak

Een minimalistische, strakke tuin wordt voornamelijk bepaald door wintergroene (blok)hagen, gazonvlakken, wintergroene struiken en dak- en leibomen. De tuin is hoofdzakelijk groen en straalt rust en samenhang uit.

Stadstuin

Kleine tuin

Een stadstuin is over het algemeen een relatief kleine tuin in de stad. De tuin ligt direct aan de tuin van de buren. Het is een compacte ruimte die met een eigen stukje natuur heel sfeervol gemaakt kan worden.

tuinontwerp welkestijlpastbiju stadstuin satter
tuinontwerp welkestijlpastbiju stadstuin satter

Kantoortuin

rustige werkplek

Een kantoortuin, maar dan met beplanting! Een groene muur heeft veel voordelen, onder andere dat geluidsoverlast op kantoor wordt beperkt. De planten zorgen voor een gezondere werkomgeving.

Japanse tuin

Evenwicht

Een Japanse tuin is net een landschap, niet symmetrisch maar wel in evenwicht. De tuin straalt rust uit en je wilt er graag doorheen wandelen. En dan ontdek je onderweg steeds andere onderdelen van de tuin die je bewondert. Een Japanse tuin bevat drie elementen, water (leven) | steen (rustpunt) en groen (natuur). Het moet eruit zien alsof de natuur het zo gemaakt heeft.

< Terug naar tuinontwerp

Even sparren?

We helpen u graag want uw tuin kan altijd groener.

maak afspraak

Maak een afspraak

Spar vrijblijvend met ons

U kunt bij ons terecht voor alle mogelijke hovenierswerkzaamheden van advies, aanleg en onderhoud van tuinen tot aan een geheel park. Op afroep, offerte of met abonnementen. Dit doen we voor zowel particulieren als de zakelijke markt.

maak afspraak