Snoeien

Van snoeien naar groeien

Uw boom wordt te hoog of hangt teveel over de schutting bij de buren? U wilt graag uw planten, struiken en bomen mooi in model houden en zo wildgroei voorkomen? Met jaarlijkse snoeibeurten zorgt u ervoor dat uw tuin mooi in balans blijft en voorkomt u woekeren. Wij helpen u graag met de snoeibeurt in het voorjaar, zomer of najaar. Zo zorgen wij ervoor dat uw tuin netjes blijft. Als het mogelijk is, dan recyclen wij het snoeihout. U kunt het vaak hergebruiken in uw eigen tuin.

tuinonderhoud snoeien satter
tuinonderhoud snoeien satter

Snoeivormen voor bomen

  • vormsnoei: takken verwijderen of inkorten.
  • opsnoeien: de onderste takken verwijderen, waardoor u meer ruimte en licht onder de boom krijgt. De hoogte van de boom blijft onveranderd.
  • lichtsnoei: we halen er takken tussenuit, zodat dat er meer licht door komt. De boom wordt minder dicht. In de loop der jaren zal de boom weer dichter worden, doordat ze de open plekken weer gaat opvullen.
  • bomen toppen: als uw boom te hoog is geworden, halen we de top uit de boom.
  • bomen knotten: takken worden teruggesnoeid tot enkele hoofdvertakkingen. Dit is gebruikelijk bij voorbeeld bij de wilg.
tuinonderhoud snoeien satter
tuinonderhoud snoeien satter

< Terug naar tuinonderhoud

Even sparren?

Vragen over dit onderwerp? We helpen u graag want uw tuin kan altijd groener

maak afspraak

Maak een afspraak

Spar vrijblijvend met ons

U kunt bij ons terecht voor alle mogelijke hovenierswerkzaamheden van advies, aanleg en onderhoud van tuinen tot aan een geheel park. Op afroep, offerte of met abonnementen. Dit doen we voor zowel particulieren als de zakelijke markt.

maak afspraak