Inmiddels gestart met het stomen van heet water en met zowel onkruid als groenaanslag zijn mooie resultaten geboekt.

Ziekten en plagen

Een mooie bloeiende tuin is meestal een kwestie van gezonde bloemen en planten. Het is daarom erg belangrijk dat de planten de juiste voeding krijgen. Als bij planten de weerstand minder wordt, zijn ze vatbaarder zijn voor virussen en schimmels. Met buitenlucht, aarde en groen ontkom je namelijk niet aan ziekten en plagen in de tuin.

Naast bekende plaagbeestjes, zoals de mol, luizen en kevertjes, worden planten ook vaak aangetast door virussen en schimmels. Wij hebben veel ervaring met ziekten en plagen en helpen uw graag naar een gezonde tuin of leefomgeving.

Onkruidbestrijding en gewasbescherming

Sinds 31 maart 2016 is het niet meer toegestaan om professioneel gewasbescherming toe te passen op verhardingen en half-verhardingen. Er zijn verschillende mogelijkheden op de markt om toch gewasbescherming toe te passen, maar dit is per tuin verschillend. In kleinere tuinen kunnen wij onkruid op de bestrating fysiek bestrijden, voor grotere tuinen zijn er mogelijkheden als stomen, borstelen en vegen.

Na het inventariseren van de mogelijkheden, hebben wij gekozen om onkruiden te bestrijden met heet water, stomen 
Voorjaar 2017 zullen wij starten met dit nieuwe product. 

De apparatuur is inmiddels aangeschaft. Zodra het weer het toelaat worden de eerste tuinen behandeld! Dan kunnen we u aan de hand van voor en na foto`s de resultaten laten zien!