Er wordt vaak gezegd dat een vijver veel onderhoud vergt. Maar dat is alleen het geval als een vijver slecht is aangelegd of onderhouden. Door eens per jaar het plantenpercentage te optimaliseren en de pomp goed schoon te maken, kan het hele jaar zorgeloos genoten worden van de vijver. Vijveronderhoud, wij doen het graag voor u!

Opstarten van de vijver

De maand maart is de maand waarin de vijvers worden opgestart. De vijver wordt schoongemaakt, met behulp van een waterstofzuiger reinigen wij de wanden en bodem van de vijver. De technische ruimte controleren wij visueel op gebreken. Het filter halen wij leeg en maken wij schoon en elk voorjaar vervangen wij de UV lamp. De pomp wordt teruggeplaatst en alles worden opgestart en bijgevuld. Er kan weer een mooi vijverseizoen beginnen!

vijveronderhoud

Herfstonderhoud

Op plaatsen waar veel blad valt, is het verstandig om in de herfst een net te plaatsen over de vijver, zodat er niet teveel bladeren in de vijver komen.

Najaarsonderhoud

In het najaar reinigen wij het filter nog één keer voor de winter. Wij zullen de techniek van de visvijver in de winterstand zetten en de pomp van de vijver uit het water halen en in de winterstalling zetten. Indien nodig laten wij het niveau van het vijverwater zakken naar de winterstand.

Winteronderhoud

Als er voor een langere periode vorst wordt voorspeld, zullen wij de techniek van de visvijver uitzetten om beschadiging hiervan te voorkomen. Wel zal er een beluchter in de vijver worden geplaatst, deze wordt aangesloten op de luchtpomp, om ervoor te zorgen dat er voldoende zuurstof in de vijver aanwezig blijft.

 

vijveronderhoud

Beplantingswerkzaamheden

In de loop van de jaren kunnen de planten in de vijver te groot worden. Als dit het geval is, kunnen wij de planten voor u scheuren en opnieuw oppotten. Ook is dit vaak een mooi moment om eens na te denken over de beplanting in de vijver en deze eventueel aan te passen. Verder kunnen wij in overleg planten verwijderen die het niet goed doen of juist mooie nieuwe planten toevoegen.

Winterstalling

De losse vijverpomp zal in de winter uit de vijver worden gehaald om schade door bij voorbeeld vorst te voorkomen. Wij zullen de pomp schoon en droog maken en in een droge winterstalling opslaan.

Vragen over vijveronderhoud, vijveraanleg of achterstallig onderhoud van uw vijver?

 Neem gerust contact op met Satter Hoveniersbedrijf.