Tuindier

Ik neem een tuindier

 ‘Mam, mag ik een huisdier?’ Een vraag die regelmatig terugkomt in ons gezin. Als je van huisdieren houdt, is dat geen vervelende vraag. Als je echter niet van plan bent om ook maar enig huisdier in je domicilie op te nemen, is deze vraag een echte trigger om alle nadelen van een huisdier gelijk paraat te hebben. En ik ken er wel een paar. Zoals, een huisdier heeft veel liefde en aandacht nodig. Ik voel me al tekort schieten naar mijn kinderen toe! Het pakket van huishoudelijk werk wordt uitgebreid met extra stofzuigen. En schoonmaken is echt niet mijn hobby, maar een noodzakelijk kwaad. Met vakantie is het maar de vraag kan het huisdier mee of moet ik wat regelen? En zo kan ik nog wel even doorgaan. Wat voor mijn kinderen een utopie lijkt, roept bij mij alleen maar ‘beren op de weg’ op. En dát bracht mij nu op een idee. We nemen een tuindier! Misschien zelfs wel meer dan één. Niet die beren uiteraard, daar heb ik gelijk een bos voor gezocht. Wij gaan voor de kleinere exemplaren.

Dieren zijn leuk en vooral buiten in hun natuurlijke habitat. Meesjes die zo heerlijk kwinkeleren, brutale Vlaamse gaaien, koerende duiven en eksters die gewoon veel kabaal maken. Dus ik maak met liefde vogelhuisjes, zorg voor besjes rijke heesters in mijn tuin en zullen we er ook nog een badje bij doen? Kijk, daar kan ik wat mee. Dat is een project, dat maak ik af en komt niet elke dag terug om uitgelaten te worden.

Inmiddels lekker warm gedraaid, bedenk ik welke dieren ik nog meer een luxe hotel-buiten behandeling kan geven. Vlinders, egels en zoemende hommels. Eens kijken, dat betekent dus een vlinderstruik planten en een dropplant (die trouwens ook heerlijk ruikt en de thee ervan is zoet). Bladeren laten liggen, dat biedt de egels mooie plekjes voor de avondlijke scharreltjes. En zo wordt het steeds gezelliger en huiselijker voor al mijn tuindieren.

En weet je wat zo lekker is? Ik hoef de kinderen niet te vragen ‘wie laat vandaag de hond uit?’ of ‘wie wil de vissenkom verschonen?’ Geen verplichte wekelijkse karweitjes die een huisdier wel met zich meebrengt.

En dan de vakantie, dat is helemaal een makkie! Geen pension voor de hond, geen oppas voor de kat, geen vissenkom die mee moet in de auto. Nee, dan mijn tuindieren. Die zorgen wel voor zichzelf. Het enige wat zij missen? Tja, misschien dat ik even een paar dagen niet van hun gezelschap geniet?

Ida

Even sparren?

We helpen u graag want uw tuin kan altijd groener

maak een afspraak

Maak een afspraak

Spar vrijblijvend met ons

U kunt bij ons terecht voor alle mogelijke hovenierswerkzaamheden van advies, aanleg en onderhoud van tuinen tot aan een geheel park. Op afroep, offerte of met abonnementen. Dit doen we voor zowel particulieren als de zakelijke markt.

maak afspraak