Hoewel je de meeste grondwerkzaamheden niet meer terugziet, is het erg belangrijk. De bodem waarin wij werken is de basis van uw tuin! Een goed fundament garandeert namelijk de duurzaamheid van uw bestrating en uw beplanting. Bij het aanleggen van een nieuwe tuin, nemen grondwerkzaamheden vaak een groot deel van het budget in beslag. Dit komt, omdat grondwerk arbeidsintensief en kostbaar is.

Het cunet

Bij het aanleggen van nieuwe bestrating, vlonder of kunstgras zullen wij altijd een cunetdikte (zandbaan) hanteren van vijftien centimeter zand. Dit betekent dat er meestal +/- 20 centimeter zwarte grond ontgraven moet worden, zodat wij daarna vijftien centimeter nieuwe wit zand kunnen aanbrengen.
Wij hanteren een cunet van minimaal vijftien centimeter wit zand, zodat wij geen schade ondervinden van het opvriezen van de ondergelegen zwarte grond. Als zwarte grond opvriest en het cunet dunner is dan vijftien centimeter, dan is het mogelijk dat de bestrating wordt opgedrukt. Het resultaat is dan dat de tegels scheef gaan liggen of verzakken.

Wit zand is goed te bewerken en vlak te maken. Ook is een eigenschap van vulzand dat het goed water infiltreert.

grondwerkzaamheden

Mini-shovel, minikraan en rupsdumper

Ons bedrijf heeft de beschikking over een multifunctionele wendbare shovel, een minikraan en een rupsdumper. Met dit materieel kunnen wij prima manoeuvreren in (kleinere) tuinen en hiermee de meeste grondwerkzaamheden uitvoeren. Denk aan het uitgraven van een aanbouw, een veranda/tuinschuur of een vijver. Maar ook het uitgraven van een trampoline-opstelling, fundering of het grondwerk voor bestrating. Wij kunnen ook zorgen voor de afvoer van de uitkomende grond en verzorgen de levering van nieuw zand, grind en grond.

Trilmachines

Voor het aftrillen van cunetten hebben wij twee soorten trilplaten die wij kunnen inzetten.
Als wij een nieuw cunet opbouwen, gebruiken wij meestal de zwarte trilplaat (215 kg) om ervoor te zorgen dat wij het losse witte zand omzetten naar een stevige zandfundering, zodat wij de levensduur van de bestrating kunnen verduurzamen.